Tysk politi om efterlyst RAF-trio: Vi leder overalt og tjekker alle tip

Der mangler fortsat det afgørende gennembrud, der kan føre til tilfangetagelsen af tre eftersøgte tidligere Rote Armee Fraktion-terrorister.

Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg og Daniela Klette. Kun billederne af de to mænd er helt nye og stammer fra i år - en stor bedrift, at man fik de friske billeder, lyder det fra tysk politiinspektør. (© Tysk politi)

For cirka 11 måneder siden kom det frem, at tysk politi ved to røveritilfælde havde fundet dna-spor fra tre tidligere medlemmer af den hedengange terrorgruppe Rote Armee Fraktion.

Siden har Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg og Daniela Klette gennemført flere røverier og røveriforsøg, men de er som sunket i jorden.

Hos tysk politi har sagen fortsat meget høj prioritet, oplyser politiinspektør Stephanie Weiss fra kriminalpolitiet i staten Niedersachsen.

- Vi efterforsker i alle retninger, og alle tip, vi modtager, bliver undersøgt. Jeg kan dog ikke give yderligere information af hensyn til vores efterforskning, skriver Stephanie Weiss i en mail til DR Nyheder.

Selv om gruppens millionrøveri alle er foregået i Tyskland, har der været flere indikationer på, at trioen skulle opholde sig i Holland, blandt andet er et mobilsignal, som man formodede tilhørte en af de mistænkte, pludseligt forsvundet over grænsen.

Efterforskere gør et stort stykke arbejde

Og politiinspektøren understreger, at man samarbejder med både hollandsk og andre internationale politienheder.

- Der pågår altid en udveksling af information, lyder det.

Ifølge Stephanie Weiss kræver det penge at holde sig skjul i så mange år, som tilfældet er med RAF-trioen. Og det har ikke været nogen nem opgave for de tre eftersøgte terrorister at kunne holde sig skjult i så mange år, siger hun.

- Det har helt sikkert ikke været nemt at leve under jorden uden at blive opdaget. De har sikkert ændret udseende og vaner undervejs, siger Stephanie Weiss og peger på et gennembrud i sagen, der kom tilbage i juni, hvor friske billeder af de to eftersøgte mænd blev offentliggjort.

- Vores efterforskere har gjort et stort stykke arbejde og fik - efter 30 år - nye billeder af Staub og Garweg, lyder det fra Stephanie Weiss.

  • Sagen om den eftersøgte RAF-trio:

  • Daniela Klette, Ernst-Volker Staub og Burkhard Garweg blev tilbage i juni og december sidste år afsløret af dna-spor efter to røverier og røveriforsøg.

  • Sidst de slog til var tilbage i juni, hvor de med blandt andet en bazooka røvede en pengetransport og en møbelforretning i den tyske by Cremlingen.

  • Man mener, at trioen inden for de seneste fem år har stået bag otte røveriforsøg og røverier for i alt 400.000 euro, cirka tre millioner kroner, primært i røverier mod supermarkeder.

  • Der er en dusør på 80.000 euro eller knap 600.000 kroner til den, der kan komme med det afgørende spor, som fører til pågribelsen af de tre.

  • De tre tilhører den såkaldte tredje generation af terrorister fra organisationen Rote Armee Fraktion, der blev kendt i 1970’erne for deres politisk motiverede mord og forbrydelser.

  • Klette, Staub og Garweg mistænkes for at have stået bag et bombeangreb i 1993, samt at de deltog i mordet på Detlev Rohwedde, en fremtrædende politiker, i 1991.