Tysk politi opjusterer dødstal til 10

Intet tyder på islamistisk terror, siger politiet efter angreb ved et indkøbscenter i München.

Massive politistyrker leder efter gerningsmænd til et skyderi i den sydtyske by München. (Foto: ANDREAS GEBERT © Scanpix)

Der er ingen indikationer på, at islamistiske terrorister står bag angrebet på indkøbscentret Olympia-Einkaufszentrum.

Det siger en talsperson fra politiet i München ved et pressemøde.

Politiet kan heller ikke bekræfte, at der er tale om terror, men kun at der i øjeblikket er tale om en "akut terrortilstand".

Kansler Angela Merkel stabschef, Peter Altmaier, vil heller ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast på, om der er tale om terror.

- Vi kan ikke udelukke, at det kan forbindes med terrorisme, men vi kan heller bekræfte det, men vi efterforsker i den retning, siger Peter Altmaier ifølge Reuters til tysk tv.

Flere meldes dræbt

Først lød meldingen på mindst seks døde og et ukendt antal er sårede, men omkring klokken 22.30 opjusterede politiet dødstallet til otte personer.

Klokken 01.26 oplyser politiet ifølge Reuters, at antallet af dræbte i München er nu oppe på ti. Politiet undersøger i øjeblikket, om en mulig gerningsmand er blandt de dræbte.

https://twitter.com/PolizeiMuenchen/status/756592150465409024

Jagten på den eller de mulige gerningsmænd, der står bag angrebet på indkøbscenteret, er dog stadig i gang.

Politiet opfordrer på Twitter til, at man venter med yderligere spekulationer og diskussioner om baggrunden for angrebet.

https://twitter.com/PolizeiMuenchen/status/756574345665863680

Skyderiet begyndte angiveligt i en McDonald's ved indkøbscentret. Den første melding om skyderiet kom omkring kl. 18.00.

Politiet har afspærret dele af motorvejsnettet rundt om byen og opfordrer samtidig til, at man holder sig væk fra de store veje.

Hovedbanegården er spærret af, og både tog-, bus- og sporvognslinjer er taget ud af drift. Politiet opfordrer alle til at blive indendørs.

Facebook
Twitter