Tysk politikers udtalelser om mindesmærke skaber vrede

AfD-politiker har kaldt et mindesmærke for Holocaust for 'skændslens mindesmærke'.

Björn Höcke, formand for det højrenationale parti AfD i Tyskland, er kommet i modvind efter at have kaldt et Holocoust-mindesmærke for 'skændslens mindesmærke'. (Foto: JOHN MacDougall © Scanpix)

Tysklands historiebøger trænger til en radikal gennemskrivning, mener en formand for det højrenationale parti AfD i delstaten Thüringen.

Under en tale til partifæller siger Björn Höcke med henvisning til et mindesmærke for Holocaust i Berlin, at Tyskland er det eneste land i verden, som udstiller sin skam på den måde, og han kaldte det 'skændslens mindesmærke'.

Partiet, der blev stiftet i 2013, ønsker at bremse indvandringen. Skud mod folk, som ulovligt krydser den tyske grænse, har været nævnt som en metode.

- Indtil nu har vi opført os som et slagent folk. Vi tyskere er det eneste folk i verden, som har rejst et skammens monument i hjertet af hovedstaden, siger Höcke.

Meldingen bliver mødt med vrede og forargelse fra andre partier og fra det jødiske samfund i Tyskland.

Socialdemokraten Ralf Stegner siger, at politikeren fra AfD opildner til had. De Grønnes partileder, Simone Peter, kalder Höckes udtalelser for "ubeskrivelige", og hun kræver en officiel undskyldning.

Formanden for Jødernes Centralråd i Tyskland minder om, at seks millioner jøder blev dræbt af de tyske nazister.

På Facebook skriver Björn Höcke, at han er blevet misforstået. I virkeligheden mente han, at Holocaust var "skamfuldt for folket".

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter