Tysk regering fortørnet over sharia-politi i provinsby

Vi vil ikke tolerere et salafistisk vagtkorps, der kontrollerer unge muslimer, siger tysk indenrigsminister.

En gruppering i byen Wuppertal forsøger at håndhæve den strenge islamistiske sharia-lovgivning, der blandt andet indebærer fysisk afstraffelse. (ARKIV). (Foto: Hotli Simanjuntak © Scanpix)

Tysklands forbundsregering vil ikke acceptere, at islamister i byen Wuppertal, der kalder sig Sharia-Politi, forsøger at afskrække unge muslimer fra at drikke, lytte til musik og andre ting, der foregår i ungdomsmiljøet.

Politiet i Wuppertal siger, det forsøger at finde måder, hvorpå det kan stoppe de skæggede salafister, som er blevet set flere steder i nattelivet iført deres orange veste, der er påtrykt Sharia-Politi.

De unge islamister har uddelt brochurer, hvor de fordømmer slibrige udskejelser nær banegården, som de har udråbt til et sharia-kontrolleret område. Det gælder alkohol, euforiserende stoffer, gambling, musikkoncerter, pornografi og besøg hos prostituerede.

Indenrigsminister ind i sagen

Wuppertal er en by på størrelse med Aarhus og ligger 35 kilometer vest for Düsseldorf i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Tysklands konservative indenrigsminister, Thomas de Maizière, blandede sig lørdag i sagen.

- Sharia vil ikke blive tolereret på tysk jord. Ingen må tiltage sig retten til at misbruge det tyske politis gode navn, siger han til avisen Bild.

Den socialdemokratiske justitsminister Heiko Maas påpeger, at kun staten har bemyndigelse til at håndhæve lov og ret.

Ingen anmeldelser

Politiet har optaget rapport på 11 af salafisterne, der har været med i vagtkorpset. De er i alderen fra 19 til 33 år.

Det overvejes, om de kan sigtes for ulovligt at forsamle sig, og borgere i Wuppertal er blevet opfordret til at kontakte politiet, hvis salafisterne igen viser sig i de orange veste i byens gader.

Men politiet erkender, at det kan være svært at få vagtkorpset væk fra gaden, så længe folk ikke har anmeldt, at de er blevet passet op og forulempet.

- Intimidering og provokationer vil ikke blive tolereret, siger byens politichef, Birgitta Radermacher.

Også muslimernes centralråd i Tyskland fordømmer salafisternes adfærd i Wuppertal og siger, at de repræsenterer en religiøs overbevisning, som er fremmed for mange tyske muslimer.

/ritzau/dpa