Tysk spionchef vil kunne gå til kontraangreb på hackere

Det handler ikke kun om at beskytte sig mod hackerangreb, lyder det fra Hans-Georg Maassen.

Spionchef Hans-Georg Maassen står her sammen med kansler Merkel, som man mener, der er i risiko for at blive udsat for massive hackerangreb under den kommende valgkamp. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

Hvis tyske myndigheder bliver angrebet af hackere, skal de ikke kun forsvare sig, hvis det står til den tyske spionchef Hans-Georg Maassen.

Der skal også være mulighed for at svare igen.

- Vi mener, at det er essentielt ikke kun at forsvare sig - vi skal også være i stand til at angribe fjenden, så den ophører med at angribe os, siger Hans-Georg Maassen, der også er formand for "kontoret til beskyttelse af forfatningen", til det tyske nyhedsbureau dpa ifølge The Guardian.

Maassen kommer med sine udtalelser, efter at den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière fra CDU, blev udsat for et hackerangreb, og fordi man forud for parlamentsvalget i september, ikke kan afvise, at hackere vil forsøge at få indflydelse på valgets resultat, ligesom det skete i USA, hvor russiske hackere gik til angreb på Demokraterne og Hillary Clinton.

I dag er det heller ikke muligt for den tyske kontraspionage at slette filer, der er blevet hacket. Det skal der også laves om på, mener Maassen.

- Vi har således en høj risiko for, at skaden vil blive endnu større, fordi både selve gerningsmanden og en tredjepart kan få adgang til vores data, siger han.

I Tyskland har politiske partier og parlamentariske grupper ifølge Bild oplevet en "markant stigning" i antallet af de såkaldte spear-phishing-angreb.

Her bliver folk gennem troværdige, men falske e-mail lokket til at klikke på et link til en inficeret hjemmeside, som i virkeligheden er en angrebskode, hvor kriminelle får adgang til ens computer eller til fortrolige oplysninger som ens kodeord via tastatur-overvågning, skriver Computerworld i en fem år gammel artikel.

Det er i øvrigt samme teknik, som de russiske hackere angiveligt benyttede sig af under den amerikanske valgkamp.

Facebook
Twitter