Tysk udenrigsminister til Trump: Du opfører dig ligesom nordkoreanerne

Sigmar Gabriel kritiserer Trump for at bruge samme retorik som styret i Pyongyang.

- Jeg kan kun håbe, at de, der hersker i USA, holder hovedet koldt og ikke reagerer med følelser og aggressivitet, siger den tyske udenrigsminister. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

- De vil blive mødt med bål og brand, som verden aldrig før har set.

Sådan lød meldingen fra den amerikanske præsident Trump ifølge CNN tirsdag. Og den hårde retorik får nu den tyske udenrigsminister Sigmar Gabriel til at advare mod en atomkrig, skriver den tyske avis Focus.de.

- En sådan retorik frembringer kun bekymring og angst, som da vi inden Første Verdenskrig marcherede søvngængeragtigt direkte ind i krigen. Lige i dette tilfælde bliver krigen bare ført med atomvåben, siger SPD-politikeren ifølge Focus.de.

Trumps melding kom tirsdag, efter at en ny rapport ifølge avisen Washington Post har vist, at Nordkorea har formået at fremstille et mindre atomsprænghoved, der muligvis kan monteres på de missiler, som det lukkede land i den seneste tid har testet.

- Denne form for retorik og det aggressive sprog kommer fra en demokratisk valgt præsident. Man bør ikke reagere med den samme aggressive retorik, som nordkoreanerne bruger og dermed eskalere konflikten, siger den tyske udenrigsminister.

- Jeg kan kun håbe, at de, der hersker i USA, holder hovedet koldt og ikke reagerer med følelser og den aggressivitet, som vi så i går.

Styret i Pyongyang var så sent som onsdag ude med riven igen. Denne gang truede det med at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet, rapporterede det nordkoreanske stats-tv tidligt onsdag morgen.

Facebook
Twitter