Tysk vicekansler: Trump udgør en trussel mod fred

Sigmar Gabriel sætter Donald Trump i sammenhæng med Frankrigs Marine Le Pen og Hollands Geert Wilders.

Tysklands viceforbundskansler mener, Donald Trump lover sine tilhængere en tilbagevenden til en eventyrverden. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Tysklands viceforbundskansler, socialdemokraten Sigmar Gabriel, siger, at den amerikanske milliardær Donald Trump, som er Det Republikanske Parti førende præsidentkandidat, udgør en trussel mod fred, social sammenhængskraft og økonomisk velstand.

I et interview i avisen Welt am Sonntag sætter Gabriel Donald Trump i sammenhæng med "højrefløjspopulister som Frankrigs Marine Le Pen og Hollands Geert Wilders".

Han siger, at Trump henvender sig til grupper, som er trængt eller foruroliget af globaliseringen, og lover dem en tilbagevenden til "en beskyttet eventyrverden".

- Hvorvidt det er Donald Trump, Marine Le Pen eller Geert Wilders - så udgør alle disse højrepopulister ikke blot en trussel mod freden og den sociale sammenhængskraft, men også mod den økonomiske udvikling, siger Gabriel, som har ledet Tysklands socialdemokratiske parti siden 2009.

- Højrefløjspopulisterne lover deres tilhængere en tilbagevenden til en eventyrverden, hvor det økonomiske liv er begrænset til deres eget lands grænser, siger Gabriel, der også er Tysklands økonomiminister.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter