Tyske anklagere vil udlevere Puigdemont

En tysk domstol skal nu tage stilling til, om den catalanske ekspræsident skal udleveres.

Tyske anklagere beder tysk domstol om bemyndigelse til at efterkomme Spaniens krav om at udlevere den catalanske ekspræsident Carles Puigdemont, skriver nyhedsbureauet dpa.

Han har været varetægtsfængslet i den nordtyske by Neumünster siden den 25. marts. Her blev han anholdt efter at have rejst gennem blandt andet Danmark.

Domstolen i Schleswig-Holsten skal nu tage stilling til, om han skal udleveres. Det vurderes, at det vil tage nogle dage at vurdere anmodningen om at udlevere ham. Det skriver nyhedsbureauet AP.

De spanske myndigheder har udstedt en arrestordre på Carles Puigdemont, fordi de mener, han har opildnet il oprør. Hvis han bliver dømt skyldig, risikerer han op til 25 års fængsel.

Han var selvstyrepræsident i Catalonien og stod bag den omstridte uafhængighedsafstemning i begyndelsen af oktober sidste år.

Den var ulovlig efter spansk lovgivning, og da det catalanske parlament efterfølgende erklærede Catalonien for selvstændigt, valgte den spanske centralregering i Madrid at opløse det catalanske parlament og udskrive nyvalg, som blev afholdt i december, mens Puigdemont befandt sig i Bruxelles. Her var han i eksil, den første tid, efter han forlod Spanien.