Tyske anklagere: Whistleblower fra byggeskandale blev forgiftet

Den tyske anklagemyndighed undersøger nu beskyldninger om, at en ingeniør på skandaleramt lufthavnsprojekt i Berlin fik gift i kaffekoppen.

Byggeriet af en ny lufthavn i Berlin har udviklet sig til en mindre skandale. Budgettet er overskredet med milliarder af euro, og byggeriet er forsinket med flere år. (Foto: © Thomas Peter, Scanpix)

Endnu en skandale kan være på vej overfladen i forbindelse med opførelsen af den nye mega-lufthavn Berlin Brandenburg i Tyskland.

Ifølge flere tyske medier er den tyske anklagemyndighed nu begyndt at undersøge beskyldninger om, at en ingeniør hos en underleverandør er blevet forgiftet. Han skal angiveligt have været sygemeldt i tre måneder efterfølgende.

Manden har forinden ageret som whistleblower og fortalt myndighederne om bestikkelse i forbindelse med byggeriet.

Den tekniske direktør på byggeprojektet havde krævet 500.000 euro eller godt 3,7 millioner kroner fra en underleverandør, såfremt de skulle vinde et udbud i byggeprojektet, der er flere år forsinket, og hvor budgettet er skredet i svinget. Direktøren blev dømt skyldig og fik et års fængsel i oktober, 2014

Anklagerne har nægtet at give detaljer i sagen, rapporterer det tyske nyhedsbureau DPA, men har dog sagt, at de kører en efterforskning på baggrund af "en mistanke om grov legemsbeskadigelse".

Den tyske avis Bild am Sonntag skriver på baggrund af flere kilder, at ingeniørens kaffe blev blandet med et ”dødbringende stof”. Det skal angiveligt være sket sidste år – og altså efter skandalen var blevet afsløret.

Ifølge Bilds oplysninger er der endnu ingen mistænkte i sagen.

Byggeriet af den nye superlufthavn begyndte i 2006, og den var planlagt til at åbne i 2011. Siden er tidsplanen skredet flere gange. De seneste meldinger lyder på, at den først åbner i 2019. Lufthavnen er tænkt som afløser til de nuværende lufthavne i Berlin: Schönefeld, Tegel og Tempelhof.