Tyske delstater skændes om husly til migranter

Enighed om fordeling af asylansøgere i Tyskland er under pres på grund af det store antal migranter i landet.

Tidligere har de mere velstående delstater i Tyskland taget flest migranter, men blandt andet Berlin vil sende migranterne til nedlagte militærkaserne i det gamle Østtyskland, hvor der har været racistisk motiverede angreb på asylansøgere. (Foto: Sean Gallup © 2015 Getty Images)

Den stadig større strøm af migranter, der kommer til Tyskland, har udløst stridigheder mellem de tyske delstater om placeringen af de hundredtusinder af migranter fra Mellemøsten og Afrika.

Delstaten og byen Berlin, som også er Tysklands hovedstad, siger, at den over halve million asylansøgere, der i år ventes til Tyskland, bør sendes til nedlagte militærkaserner i det tyndtbefolkede nordøstlige Tyskland.

Det vil i givet fald bryde med den politik, som i lang tid har været praksis, når det gælder fordeling af asylansøgere i Tyskland.

Velstående regioner tog flest

Asylansøgerne er blevet placeret efter en fordelingsnøgle, der er baseret på antal indbyggere og økonomien i hver region.

Det betyder flere asylansøgere i den mere velstående vestlige del af Tyskland.

Mario Czaja, minister for velfærd i Berlin, noterer sig i et interview med avisen Berliner Morgenpost, at hans by med 3,5 millioner indbyggere har problemer med at finde boliger til nye asylansøgere.

Han siger, at gamle militærkaserner langt uden for byen skal kunne bruges som flygtningelejre.

Racistiske angreb i øst

De fem delstater i det tidligere DDR - altså det østlige Tyskland, der under Den Kolde krig var en kommunistisk stat i Østblokken - er ikke meget for at tage imod flere asylansøgere.

Delstaterne, der er noget fattigere end de vesttyske delstater, har tidligere været skueplads for racistiske angreb på asylansøgere.

Det er i den østlige delstat Sachsen, at den islamkritiske bevægelse Pegida er opstået.

/ritzau/dpa

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk