Tyske medier: Amerikanske lejesoldater i Ukraine

Flere store tyske medier skriver søndag, at amerikanske lejesoldater er til stede i Ukraine.

Ansatte fra det private sikkerhedsfirma Academi, tidligere kendt som Blackwater, er set i Østukraine, fortæller tyske medier. De ses her på mission i Irak. (Foto: Wathiq Khuzaie © Scanpix)

Propagandakrigen raser omkring situationen i Østukraine, og for de fleste er det hele håbløst at vide, hvilke oplysninger man kan stole på.

Derfor har russiske mediers ugelange påstande om tilstedeværelse af amerikanske militærfolk ikke fået meget opmærksomhed.

Men det rygte har nu fået medvind, efter det store tyske medie Bild am Sonntag søndag har skrevet, at omkring 400 amerikanske lejesoldater er til stedet i området og hjælper det ukrainske militær mod seperatisterne.

Kommer fra kendt firma

Historien er siden taget op af flere tysker medier, blandt andet Der Spiegel.

Det skulle efter sigende være elitesoldater fra det private firma Academi. Det har tidligere heddet Blackwater og blev berømt og berygtet under Irakkrigen, hvor det gennemførte flere missioner for det amerikanske militær.

Academi dementerede allerede i starten af marts, at det har opgaver i Ukraine, men ifølge Bild informerede den tyske efterretningstjeneste den 29. april forbundskanslerens kontor om emnet.

Kan være hyret af ukraniere

Academi er et privat firma og er således i stand til at tage kontrakter fra alle i verden og ikke kun det amerikanske militær. Således spekuleres der i, at det er ukrainske oligarker, der har hyret elitestyrkerne.

Soldaterne er angiveligt blevet brugt til at støtte ukrainske regeringsstyrker, der har omringet separatisternes bastion i byen Slovjansk.