Tyske myndigheder vil ”dopingteste” biler efter VW-skandale

Tilfældige kontroller af biler skal sikre forbrugernes tillid til tyske biler, siger transportminister.

Tysklands transportminister Alexander Dobrindt ses her sammen med Volkswagens bestyrelsesformand Brand Herbert Deiss. De besøger en af bilproducentens servicestationer i Berlin tidligere på måneden, mens en bil får opdateret sin systemsoftware. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

I et forsøg på at genvinde forbrugernes tillid til den tyske bilindustri, skal tyske myndigheder fremover udføre tilfældige, uanmeldte emissionskontroller hos alle de tyske bilproducenter.

Det siger Tysklands transportminister, Alexander Dobrindt, i et interview med den tyske avis Bild i dag, hvor han forklarer, at kontrollerne skal udføres i samme stil, som når atleter bliver testet af anti-doping-myndighederne.

- Der vil blive udført kontroller i stil med en doping-test, siger han til avisen og fortsætter:
- Uanmeldte og hvert år.

Ifølge den tyske avis kan en af metoderne til at gennemføre sådanne test, være ved at udvælge og teste biler fra biludlejningsfirmaer, ligesom de teknikere, der udfører test af bilerne skal indgå i en rotationsordning for at sikre gennemsigtighed i kontrollerne.

Sagen om Volkswagens udledning af de såkaldte NOX-gasser begyndte i september, da de indrømmede at have manipuleret med softwaren i knap 11 millioner biler på verdensplan. Selskabet har lagt knap 50 milliarder kroner til side til at betale for omkostninger i forbindelse med afsløringen.

Herhjemme er op mod 91.000 biler berørt af Volkswagens forsøg på at sløre bilernes reelle forureningsniveau. Bilproducentens danske afdeling er endnu ikke begyndt at kalde de berørte biler ind til service, oplyser Volkswagens danske pressechef til finans.dk.