Tyske statsbaner og fagforening har indgået aftale

Ugen har budt på togkaos i Tyskland, men nu er Deutsche Bahn og fagforening enige om en aftale.

Tidligere på ugen blev fjerntog og en del regionaltog i Tyskland ramt af strejke. (Foto: STRINGER © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Deutsche Bahn er nået frem til en aftale med foreningen EVG i en lønstrid, der har udløst strejker og rejsekaos mange steder i Tyskland.

- Deutsche Bahn AG og fagforeningen EVG er endes om lønforhøjelser på samlet 6,1 procent i to trin. Den 1. juli 2019 skal lønnen stige 3,5 procent, og et år senere skal den stige yderligere 2,6 procent, oplyser EVG i Berlin.

Desuden får de ansatte i februar et engangsbeløb på 1000 euro (omkring 7500 kroner).

Tidligere på ugen ramte arbejdsnedlæggelser alle fjerntog og en del regionaltog i Tyskland.

Flere tog ramt af strejke

Jernbane- og transportarbejderfagforeningen repræsenterer omkring 160.000 ansatte, som aktionerede mod lønninger, som de fandt alt for lave.

Fagforeningens medlemmer annoncerede i mandags ni timers strejke. Alle intercitytog blev indstillet og ramte dermed mange pendlere og rejsende i navnligt morgen - og formiddagstimerne.

Strejken ramte også højhastighedstogene i Tyskland.

Strejken kom efter en længere periode med hårde forhandlinger, der også handlede om arbejdstider og et krav fra DB's ledelse om, at man opgiver at forhandle kollektive overenskomster.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk