Tyskerne inddrager også flygtninges værdier

To tyske delstater tager asylansøgernes værdier ved ankomsten. Det gælder også smykker.

Asylansøgere bliver ved ankomsten til modtagecentrene i to tyske delstater bedt om at fremvise dokumenter, værdigenstande og penge. (Foto: ARMIN WEIGEL © Scanpix)

Debatten har været højlydt både herhjemme og i udlandet over, at Danmark vil beslaglægge værdier fra flygtninge ved ankomsten til landet.

Det er tidligere kommet frem, at Schweiz har samme praksis, og nu viser det sig, at det også er tilfældet i de to tyske delstater Bayern og Baden-Württemberg.

- Asylansøgere bliver ved ankomsten til modtagecentrene bedt om at fremvise dokumenter, værdigenstande og penge. Kontanter og værdier sikres, hvis der er for mere end 750 euro (5600 kroner), og der samtidig er eller ventes at komme et krav mod personen, siger Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann til tyske Bild.

I Baden-Württemberg inddrages værdier over 350 euro (2600 kroner).

- Hvis man skal have asyl hos os, skal man bruge sin formue, før man får hjælp - derunder tæller også familiesmykker, lyder det fra Aydan Özoguz, der er integrationsansvarlig for SPD.

I Schweiz skal flygtninge aflevere værdier, der overstiger 1000 schweizerfranc - knap 7000 kroner - for at hjælpe med at betale for opholdet i landets asylcentre.

Herhjemme ændrede regeringen for nylig sit forslag, så myndighederne nu kan beslaglægge asylansøgeres værdier over 10.000 kroner, der ikke er ejendele med særlig affektionsværdi.

- Hvis man skal have asyl hos os, skal man bruge sin formue, før man får hjælp.Sådan lyder det fra den integrationsansvarlige for SPD.

Opslået af DR Nyheder på 21. januar 2016