Tyskland: 450.000 flygtninge til landet siden januar

Alene i de første otte dage af september er der kommet 37.000.

Denne dreng, der forleden ankom til München, er en blandt 450.000, der er kommet til Tyskland siden nytår. (Foto: Michaela Rehle © Scanpix)

450.000 flygtninge og migranter er kommet til Tyskland siden starten af året, oplyser vicekansler Sigmar Gabriel i Forbundsdagen i Berlin.

Alene i de første otte dage af september er der kommet 37.000.

- Frem til i forgårs har Tyskland registreret 450.000 flygtninge, og af dem 105.000 i august, og 37.000 i de første otte dage af september. Der vil kunne komme flere end 100.000 i september, fortæller han de tyske parlamentarikere.

Samtidig svirper han pisken over flere af de EU-lande, der tøver med at tage imod flygtningene.

EU-fordeling er en dråbe i havet

- Helt ærligt - dette viser, at fordelingen af 160.000 flygtningen hen over Europa er et første skridt, hvis man ønsker at opføre sig ordentligt, siger han med henvisning til EU-Kommissionens plan fra onsdag om at fordele flygtningene.

- Eller man kan kalde det en dråbe i havet, mener den socialdemokratiske vicekansler.

Forbundskansler Angela Merkel har opfordret de 28 EU-lande til at enes om at fordele flygtningene i Europa på baggrund af indbyggerantal og økonomisk formåen.

Danmark står udenfor

Danmark, der med sit retsforbehold står uden for asylpolitikken i EU, vil ikke deltage, har regeringen meddelt.

Også Storbritannien har et retsforbehold, men har erklæret sig villig til at aftage en del af flygtningene, der er kommet til primært Italien, Grækenland og Ungarn.

Premierminister David Cameron sagde for få dage siden, at Storbritannien vil tage imod op mod 20.000 flygtninge.

Samtidig melder Polens premiereminister, at det er Polens pligt at modtage folk på flugt.

Polen har ikke råd til at lade økonomiske migranter slå sig ned i landet, men det er landets pligt at tage imod krigsflygtninge, lyder det.

Polens pligt at hjælpe

- At acceptere flygtninge, der er flygtet for at redde deres liv, det er vores pligt, siger Polens premierminister, Ewa Kopacz..

Hun siger også, at Polen bør dele ansvaret for flygtningene med resten af Europa og minder om, at Polen kan blive nødt til at tage imod flere flygtninge fra Ukraine, hvis konflikten i det østlige Ukraine optrappes yderligere.

/ritzau/AFP