Tyskland advarer om øget terror-risiko

Fanatiske muslimer, som har fået asyl i Europa, er rejst til Irak for at kæmpe som mujahedeen-krigere for siden at vende hjem og udgøre en trussel mod sikkerheden i deres europæiske lande. Den tyske efterretningstjeneste

Fanatiske muslimer, som har fået asyl i Europa, er rejst tilIrak for at kæmpe som mujahedeen-krigere for siden at vende hjem ogudgøre en trussel mod sikkerheden i deres europæiske lande.

Ifølge det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel udgør de såkaldtejihad-veteraner fra Irak den største udfordring forsikkerhedsmyndighederne siden terrorangrebet på USA den 11.september 2001.

Ny generation

- Der bør regnes med, at der i denne sammenhæng opstår en nymujahedeen-generation, og at en del af dem vil vende tilbage tilTyskland, fremgår det af en hemmeligstemplet situationsrapport fraden tyske indlandsefterretningstjeneste, som nyhedsmagasinet harfået fingre i.

Således skal omkring et dusin krigere fra den såkaldte helligekrig i Irak efterhånden være vendt hjem til Tyskland, hvor defrygtes at være rede til at gennemføre attentater. De fleste afdisse krigere skal ifølge Der Spiegel være tæt knyttet til denal-Qaeda-nære militante muslimske organisation Ansar al-Islam, dervil oprette et fundamentalistisk styre i det kurdiske Nordirak, ogsom skal være grundlagt af den i Norge bosatte omstridte mullahKrekar.

Gruppen menes primært at være aktiv i det sydlige Tysklandomkring München, Nürnberg og Stuttgart.

Anholdelser

En af de tre formodede medlemmer af Ansar al-Islam, som i forrigeuge blev anholdt af tysk politi, boede da også i Stuttgart, hvorfrahan skal have gennemført pengetransaktioner for organisationen. Hanog de to andre irakere, der nu er varetægtsfængslet for medlemskabaf en terrororganisation, beskyldes for at have planlagt etattentat mod den irakiske premierminister Iyad Allawi under dennesnylige besøg i Berlin.

De tyske sikkerhedsmyndigheder har nu for første gang siden 11.septemberangrebet opgraderet deres vurdering af faren forterrorangreb i Tyskland. Ifølge efterretningstjenestens fortroligesituationsrapport har Irak-konflikten og forårets terrorangreb iMadrid ført til en revurdering af, hvor farlige de europæiskemujahedeen-krigere er.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk