Tyskland er klar til at åbne grænsen: Afventer melding fra den danske regering

Efter måneder med lukkede grænser, kan udlændinge begynde at se frem til at krydse ind i Tyskland.

Tyskland lemper grænsekontrollen ved grænserne fra Frankrig, Østrig og Schweiz fra fredag - og muligvis også fra Danmark. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Tyskland er klar til at lempe på grænsekontrollen mod Danmark.

Det oplyser den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, på et pressemøde.

- Vi er principielt klar til at åbne grænsen til Danmark, men vil finde ud af det præcise tidspunkt sammen med den danske regering, hvis beslutning vi afventer, siger han.

Den præcise dato afhænger ifølge Horst Seehofer, at Danmark skal aftale grænseåbning med Norge og Sverige, så det kan ske samtidigt.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde på et pressemøde i torsdags, at hun har i sinde at komme med en melding om eventuel grænseåbning senest den 1. juni.

Horst Seehofer (Foto: © HANNIBAL HANSCHKE, Scanpix)

I midten af marts indførte Tyskland streng grænsekontrol, så kun personer med et anerkendelsesværdigt formål kunne rejse ind i landet.

Ønsker fri rejse i EU fra midten af juni

Grænsekontrollen ved grænsen til Luxembourg vil blive fuldstændig ophævet fra lørdag.

Indenrigsministeren åbner samtidig for, at kontrollen med indrejsende fra Norge kan lempes i koordination med de andre landes regeringer.

Horst Seehofer siger derudover på pressemødet, at han ønsker fri rejse mellem EU-landene fra den 15. juni. Han understreger samtidig, at grænsekontrollen kan træde i kraft igen, hvis der bliver behov for at slå ned mod nye udbrud.

Han understreger dog samtidig, at det endnu er for tidligt at åbne for tilrejsende fra Italien, der er et af de lande i EU, der har været hårdest ramt af coronavirusset.

Det danske udenrigsministerium besluttede i weekenden at forlænge de rejsevejledninger, der er blevet indført i forbindelse med coronapandemien.

Det betyder, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden.

DR har kontaktet Statsministeriet for at få en kommentar om Tysklands udmelding.