Tyskland genindfører regionale nedlukninger efter udbrud på slagteri

Omkring 640.000 tyskere er omfattet af nye nedlukninger.

Myndighederne har sat hegn op ved slagteriet, og der bliver uddelt mad til flere end 7.000 ansatte. (Foto: Friedemann Vogel © Scanpix)

Armin Laschet, ministerpræsident i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, har annonceret, at der vil blive genindført en nedlukning for personer, i Gütersloh-området, hvor der bor omkring 360.000 mennesker.

Restriktionerne vil svare til dem, der blev indført, da første bølge af pandemien toppede: Biografer, fitnesscentre, museer og barer vil blive lukket, picnic og grillfester bliver forbudt, og folk bør kun have kontakt med personer fra deres eget hjem.

De nye restriktioner vil være sammenlignelige med dem, der var i marts, lød det fra ministerpræsident i Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet (Foto: MICHELE TANTUSSI / POOL © Scanpix)

Nedlukningen kommer i kølvandet på et coronaudbrud i Tysklands største slagterikoncern, Tönnies, hvor flere end 1.300 personer er testet positiv for virusset på slagteriet, der ligger i Rheda-Wiedenbrück i Gütersloh-regionen

Samtlige 6.500 ansatte samt alle beboere i de ansattes husstande var allerede sendt i karantæne og skoler og børnehaver var også blevet lukket frem til sommerferien.

Situationen er forholdsvis alvorlig, vurderer DR's tysklandskorrespondent, Michael Reiter.

- Det viser med al tydelighed, at vi endnu ikke har lagt pandemien bag os. Coronasmitten kan hurtigt blusse op igen, hvis man ser stort på de gældende forholdsregler. Og det har åbenbart været tilfældet på Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, siger han.

Her til eftermiddag har naboregionen Warensdorf fulgt trop. Dermed kommer omkring 640.000 indbyggere nu til at være omfattet af nedlukningerne.

Forebyggende tiltag

Det er første gang, at Tyskland genindfører regionale nedlukninger, siden landet begyndte at genåbne.

Armin Laschet meddelte, at den nuværende nedlukning vil gælde indtil den 30. juni, og han beskriver det som et "forebyggende tiltag", skriver BBC, der også oplyser, at der vil blive sendt ekstra politi til området for at sikre, at karantænen af slagteriarbejderne bliver overholdt.

Men ifølge Michael Reiter er der ikke tegn på, at smitten har bredt sig nævneværdigt fra slagteriet til befolkningen.

- Nu lukker man regionen ned for en sikkerheds skyld, og så kan man danne sig et bedre overblik over smittesituationen, siger han.

Risiko for 'anden bølge'

Tidligere på dagen advarede de tyske sundhedsmyndigheder om en 'anden bølge' af coronavirus.

Lothar Wieler, der står i spidsen for det tyske Robert Koch Institut, sagde, at smittetrykket i Tyskland nu bliver vurderet til at være 2,76, hvilket betyder, at 100 mennesker i gennemsnit smitter 276 andre mennesker.

Men Lothar Wieler understregede dog, at han var optimistisk omkring at undgå en anden bølge, og de nuværende udbrud er fortsat lokale.

- Det er vigtigt at huske, at Tyskland generelt har været effektiv til at nedkæmpe coronasmitten, der er i bund på landsplan. Men det betyder, at når vi ser lokale og relativt voldsomme udbrud, så giver det nogle markante, men formentlig kortvarige udsving i smittetrykket, forklarer Michael Reiter.

Opdatering: Artiklen er opdateret 16:30 med oplysninger om, at Warensdorf nu også indfører lockdown.

Facebook
Twitter