Tyskland gør klar til delvist burka-forbud

Tysklands konservative regeringsparti vil forbyde burka i skoler og bag rattet.

En kvinde i burka den tyske by Garmisch-Partenkirchen. (Foto: Michaela Rehle © Scanpix)

Det konservative regeringsparti CDU/CSU vil have indført et delvist burka-forbud i Tyskland.

Det meddelte den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, i dag efter et møde med partifæller, som er indenrigsministre i de tyske delstater.

Ministrene var blevet enige om, at burkaer og andre klædedragter, som dækker en persons ansigt, skal forbydes i alle situationer, "hvor det at vise sit ansigt har en funktion". Forbuddet kunne for eksempel gælde i skoler, retssale, og når man kører bil.

Flere af de tilstedeværende politikere ønskede et totalt burka-forbud. Det kunne dog give problemer i forhold til den tyske forfatning, og derfor endte forhandlingerne med et kompromis.

Burka-udspillet er en del af en større sikkerhedspakke fra ministrene fra CDU/CSU.

Efter en sommer med flere terrorangreb i Tyskland føler regeringspartiet sig presset af det højrepopulistiske parti Alternative für Deutschland (AfD), som står til fremgang ved to vigtige delstatsvalg i næste måned.

AfD's største slagnumre overfor vælgerne er modstand mod islam, og det er en væsentlig forklaring på, at burka-forbuddet kommer nu, skriver The Economist.

Indenrigsminister Thomas de Maizière har åbent erkendt, at forbuddet ikke har noget med sikkerhed at gøre. Men ministeren siger i dag, at den muslimske klædedragt "ikke passer til vores åbne samfund".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk