Tyskland: Indenrigsminister åbner op for burka-forbud

Et slør hen over ansigtet hører ikke til i vort kosmopolitiske land, mener Tysklands indenrigsminister.

Tilbage i 2012 var der en udstilling i Wiesbaden. Den hed 'Burquoi', og besøgende skulle iføre sig burka for at få den hele oplevelse. (Foto: Ralph Orlowski © Scanpix)

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, går ind for et delvist forbud mod burka efter en ophedet debat om sikkerhed og integration.

- Vi er enige om, at vi forkaster burkaen, og vi er enige om, at vi ønsker at introducere en lov med et påbud om, at man skal vise sit ansigt på steder, hvor det er nødvendigt for vores sameksistens, siger indenrigsministeren.

- Det kan være, når man sidder bag rattet eller på skoler og universiteter, på offentlige kontorer eller i retssalene, lyder det fra Thomas de Maizière, som fredag drøftede sikkerhed med konservative partifæller fra delstatsregeringerne.

De Maizière siger til tysk tv, at et "slør hen over hele ansigtet ikke hører til i vort kosmopolitiske land."

- Vi ønsker at vise vore ansigter til hinanden, og derfor er vi enige om at afvise burkaen, men spørgsmålet er, hvordan det skal føjes ind i lovgivningen, siger han.

Et forbud mod burka har været diskuteret længe, og i baglandet hos det konservative regeringsparti, CDU, og søsterpartiet, CSU, i Bayern har der været fremsat mange opfordringer til at forbyde burka.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter