Tyskland indfører vejskat for personbiler

Det kommer til at koste penge at køre på de tyske motorveje fra tidligst 2019.

Et 10-dages kort kommer til at koste mellem 2,50 og 25 euro. En årskort er sat til 130 euro. (Foto: claus fisker © Scanpix)

En vejskat på de tyske motorveje bliver en realitet i 2019.

Det meddeler Tysklands Forbundsråd på Twitter, der netop har godkendt loven.

Der kommer seks forskellige prisniveauer. Et 10-dages kort kommer til at koste mellem 2,50 og 25 euro. En årskort er sat til 130 euro.

Afgiftsstørrelsen retter sig efter, hvilken type bil, man kører i, blandt andet hvor miljøvenlig den er. Motorcykler slipper for at betale, mens for eksempel autocampere skal forvente at betale den højeste afgift.

Indførelsen af den omstridte vejskat kommer efter lang tids politiske stridigheder.

For en uge siden vedtog det tyske parlament Bundestag vejskatten, og i dag har loven altså været igennem det tyske andetkammer, Forbundsrådet, hvor de tyske delstater er repræsenteret.

Allerede i sommeren 2015 blev skatten vedtaget, men kort tid efter rettede EU-kommissionen kritik af den, fordi den diskriminerer udenlandske bilister.

Lige siden har regeringen i Tyskland forsøgt at justere loven, hvilket til sidst har fået kommissionen til at opgive sin modstand.

Også i Danmark er den tyske vejskat blevet kritiseret. Foreningen af Danske Motorejere, FDM, har kaldt skatten dybt problematisk.

Facebook
Twitter