Tyskland og Frankrig: Briterne må forlade EU hurtigt

Hollande og Merkel mødes for at drøfte situationen efter Storbritanniens beslutning om et brexit.

Frankrigs præsident Francois Hollande og den tyske forbundskansler Angela Merkel er ifølge BBC "fuldstændig enige" om, hvordan de vil håndtere krisen efter brexit. (Foto: Ruben Sprich © Scanpix)

Frankrigs finansminister, Michel Sapin, siger, at der ikke er forskel på den tyske og den franske holdning til, hvordan Storbritannien skal forlade EU - begge lande mener, at det bør ske hurtigt.

- Frankrig siger ligesom Tyskland, at Storbritannien har stemt for brexit. Det bør implementeres hurtigt. Vi kan ikke forblive i en usikker og uklar situation, siger Sapin til fransk tv ifølge Reuters.

BBC skriver, at forbundskansler Angela Merkel og præsident François Hollande har sagt, at de er "fuldstændig enige" om, hvordan de vil håndtere krisen efter den britiske beslutning om at træde ud af Den Europæiske Union.

Hollande, der mandag mødes med Merkel i Berlin, har advaret om, at uenighed vil indebære risikoen for splittelser, stridigheder og vrede opgør.

Merkel forsøgte ellers i weekenden at mindske presset på briterne fra Paris, Bruxelles og Berlin ved at signalere, at der ikke er nogen grund til at handle hurtigt efter den britiske EU-folkeafstemning.

- Helt ærligt så bør det ikke tage evigheder, det er rigtigt, men jeg vil ikke kæmpe for en kort tidsramme, sagde forbundskansleren i weekenden.

Hun understregede, at forhandlingerne må finde sted i en "god og forretningsmæssig stemning. Storbritannien vil forblive en nær partner, som vi er økonomisk knyttet til."

/ritzau/