Tyskland ophæver rejseadvarsler 15. juni

Snart kan tyskerne rejse til EU-lande, Storbritannien og flere andre lande.

Den tyske grænse skal nu åbnes for en lang række lande. (Foto: © Sebastien Bozon, Scanpix)

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, siger, at Tyskland ophæver rejseadvarsler for EU-landene, Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz fra 15. juni.

Han siger, at retningslinjerne vil gøre det klart, at de tyske myndigheder ikke tilråder rejser til Storbritannien, så længe en 14 dages karantæne er gældende.

Maas gør det også klart, at advarslerne kan blive genindført, hvis udbredelsen af coronasmitte tager til.

Med hensyn til lande uden for EU er den tyske regering afventende og vil senere tage bestik af udviklingen.

Planlægger at blive hjemme

Tyskland har Europas største befolkning, men har alligevel haft langt færre dødsfald med coronavirus end de andre store europæiske lande.

En rundspørge i Tyskland i maj viste, at de tyske turister i stor udstrækning har tænkt sig at blive hjemme denne sommer.

Rundspørgen, som den tyske tv-kanal ARD foretog, viste, at halvdelen af de adspurgte, som allerede kender deres planer for sommeren, svarede, at de har tænkt sig at blive i Tyskland.

Det har tidligere fremgået af overskriften i denne artikel, at Tyskland åbner grænserne 15. juni. Men det, den tyske regering i dag har præsenteret, er ikke en genåbning af grænserne, men en ændret rejsevejledning for tyskere, når de rejser til andre lande.

/ritzau/