Tyskland ramt af snekaos

I Tyskland har kraftigt snefald skabt kaos på vejene, og seks bilister meldes omkommet under uheld på isglatte veje. I Harzen er flere byer afskåret fra omverdenen af et to meter højt snedække. Også flere andre lande i Centraleuropa ligger ligeledes under en dyne af sne.

Storesnemængder har skabt kaos flere steder i Tyskland. Også andre landei Centraleuropa er ramt af både sne og isnendekulde.

Kraftige snefald har skabt kaos på vejene flere steder iTyskland. Seks bilister er omkommet i uheld på isglatte veje, ogmange veje er blokeret, siger politiet.

Situationen er alvoligst i det bjerrige Harzen-område, hvor etsnedække på op til to meter blokerer vejnettet og har afskåret enrække småbyer fra omverden. Men der er også problemer i mange af deøstlige, tyske delstater.

Bayern i det sydlige Tyskland er dækket af et tykt snelag, menpolitiet siger, der kun har været få problemer her, fordibilisterne har holdt sig fra at køre ud efter erfaringerne i sidsteuge, hvor omkring 100.000 strandede i deres biler og måtte vente iop til 19 timer på at blive hjupet fri af snemasserne.

Julenat var den koldeste nat, Tyskland har haft i 131 år, medtemperaturer i bjergene i Bayern ned til 45,9 graders frost.

I andre lande i Centraleuropa ligger der mange steder fleremeter høje snedriver, og kraftigt snefald og isdannelse har ramtBalkan, hvor temperaturen er nede på minus 20 grader Celcius.

Veje er blokerede, lufthavne er lukkede, og elforsyningen erafbrudt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk