Tyskland skærper indrejserestriktioner for alle danskere

Alle danskere skal nu vise coronapasset og registrere sig, hvis man fremover vil besøge og opholde sig i nabolandet.

Går turen til Berlin skal du nu huske at registrere dig og have coronapasset klar, hvis du skal afsted. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE)

Fra i dag er indrejsekravene til Tyskland skærpet for rejsende fra Danmark.

Der gælder dog undtagelser, hvis man eksempelvis kører gennem Tyskland eller skal en tur over grænsen for at handle.

Grønland er heller ikke omfattet af de nye indrejsekrav, fremgår det af Udenrigsministeriets og det tyske Robert Koch Instituts hjemmeside.

Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal nu kunne vise en negativ test, bevis på vaccination eller bevis på tidligere smitte, og det danske coronapas kan bruges som dokumentation.

Samtidig skal man registrere sin indrejse for at komme ind i landet. Det gøres digitalt her.

Ankommer man med fly skal registreringen være foretaget, inden man lander, mens rejsende med fly bil og færge akn vente op til 48 timer med at registrere en negativ test mod at man går i selvisolation, indtil registreringen har fundet sted.

Ændringer skyldes stigning i antallet af smittetilfælde

Danskere, der er i transit i Tyskland til vands eller lands eller opholder sig i Tyskland mindre end 24 timer, er dog undtaget test- og registreringspligten.

Robert Koch Instituttet (RKI), der svarer til Statens Serum Institut, regner Danmark som et risikoområde på grund af den seneste tids stigning i antallet af smittetilfælde og kategoriserer nu landet som som et såkaldt "basic risk area", sammen med dele af Frankrig, Irland, Malta og Monaco.

Holland og Spanien vil fra på tirsdag blive betragtet som et højrisikoområde ifølge Insitiuttets klassificering, ligesom Georgien allerede er det.

Tyskere, der har opholdt sig i Danmark de seneste 10 dage inden hjemrejse, skal også registrere sig digitalt ved hjemkomsten, fremgår det af instituttets hjemmeside.

Allerede fra sidste uge gjaldt de nuværende regler for rejsende for Region Hovedstaden og Færøerne, men gælder nu rejsende for hele landet.

DR Nyheder/ritzau/

Facebook
Twitter