Tyskland skærper loven for kriminelle asylansøgere

Merkel-regeringens ministre er blevet enige om, at asylansøgere med voldsdomme skal kunne udvises.

I Tyskland er justitsminister Heiko Maas klar til at gøre det lettere for myndighederne at udvise voldsdømte asylansøgere. Skærpelsen kommer efter overfaldene i Køln nytårsaften, hvor politiet modtog over 600 politianmeldelser fra kvinder, der følte sig forulempet blandt andet af udlændinge. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

De tyske asyllove står til at blive skærpet.

Forbundskansler Angela Merkel og hendes koalitionsregering er blevet enige om, at det skal være lettere for myndighederne at udvise asylansøgere og andre udlændinge, der er voldelige.

Skærpelsen kommer i kølvandet på begivenhederne i Köln og andre tyske byer nytårsaften, da hundredvis af arabere og nordafrikanere samlede sig ved Kölns banegård og ved den gamle katedral.

Det viste sig, at mange kvinder blev forulempet seksuelt og bestjålet under nytårstumulten. Vidner og ofre siger, at udenlandske mænd omringede kvinder og krænkede dem.

Det er justitsminister Heiko Maas og indenrigsminister Thomas de Maizière, der har udarbejdet de lovforslag, som regeringen onsdag er blevet enig om at støtte under et møde i den tyske hovedstad, Berlin.

Af lovforslaget fremgår det, at asylansøgere og andre udlændinge, der er dømt mindst et års fængsel for voldelig legemsbeskadigelse, for drab eller voldtægt kan udvises. Forslaget bliver drøftet samtidig med, at anklagemyndigheden har anlagt de første sager efter begivenhederne i Köln.

Sonja Heidel, en lokal talskvinde for domstolen i Köln, siger, at en marokkaner og en tuneser i øjeblikket er varetægtsfængslet. Deres sag ventes at komme for retten på et tidspunkt i februar.

/ritzau/dpa