Tyskland udlover stor dusør for tips om Köln-overgreb

Tyske myndigheder, der har været under pres for at skaffe resultater, udlover nu en dusør for informationer i sagen.

Anklagemyndigheden i Köln har meddelt, at der i løbet af ugen kommer mere information om dusøren. (Foto: OLIVER BERG © Scanpix)

Den tyske anklagemyndighed har tilbudt 10.000 euro i dusør for informationer, der kan føre til anholdelser i sagen om masseovergreb i Köln.

Det skriver Reuters.

Anklagemyndigheden i Köln har meddelt, at der i løbet af ugen kommer mere information om dusøren, og hvad det kræves for at få fingrene i den.

Det tyske politi har indtil videre identificeret 32 mistænkte, heriblandt 22 der planlagde at søge asyl i landet. Det har dog været en udfordring at få konkrete beviser.

Myndighederne er under pres for at skaffe resultater i sagen, da der har været massiv kritik af indsatsen indtil videre.

Samtidig har der været stor kritik af politiet, som beskyldes for at dække over, at det var personer fra nordafrikanske og arabiske lande, der stod bag overgrebene.

I Köln har over 500 kvinder indtil videre indgivet anmeldelser om tyverier og seksuelle overgreb natten til 1. januar. Lignende overgreb skete også i andre europæiske storbyer.

Overgrebene blev i Köln begået af grupper af, hvad de tyske myndigheder betegner som, personer med "migrationsbaggrund".