Uber indstiller test af førerløse biler efter dødsfald

Selskabet Uber standser med øjeblikkelig virkning alle test af deres førerløse biler.

En kvinde har i dag mistet livet, da hun blev påkørt af en af Ubers selvkørende biler. (Foto: © Natalie Behring)

En førerløs Uber-bil er kørt ind i en kvinde, som gik ud på vejen i byen Tempe i den amerikanske delstat Arizona, skriver the New York Times.

Kvinden er død som følge af uheldet, og det er det første dødsfald forårsaget af en førerløs bil på en offentlig vej. Kvinden blev påkørt, da hun gik over en vej uden for det optegnende fodgængerfelt.

- Vores hjerter går ud til ofrets familie, og vi samarbejder fuldt ud med lokale myndigheder for at bistå dem i deres efterforskning af denne sag, skriver Ubers officielle Twitter-profil.

I den førerløse bil sad en tekniker som en sikkerhedsforanstaltning, men bilen var sat i førerløs tilstand og kørte altså af sig selv, da den ramte kvinden.

Efterforskingen fortsætter

Politiet understreger, at man endnu ikke har afsluttet efterforskningen, men takker ifølge the New York Times Uber for deres bistand i efterforskingen.

Uber har efter ulykken meddelt, at man indstiller alle test af sine selvkørende biler. Uber testede bilerne i Arizona, Pittsburgh og Toronto.

Der er uklarhed om præcis, hvornår den seneste ulykke indtraf. Politiet oplyser, at ulykken skete søndag aften eller tidligt mandag morgen.

Arizona: Uber er velkommen her

Uber har testet selvkørende biler i staten Arizona i lidt over et år, testene begyndte i Arizona, da de selvkørende uber-biler forbudt på vejene i staten Californien. En førerløs Uber-bil kørte over for rødt i den californiske by San Francisco, hvorefter Uber blev bedt om at indstille deres tests dér.

Arizonas guvernør Doug Ducey udtalte i forbindelse med, at de selvkørende biler kom til Arizona, at "Arizona byder velkommen til Uber selvkørende biler med åbne arme og vidt åbne veje."