Uber må ikke længere køre i London

Ubers "mangel på virksomhedsansvar" betyder nu, at tjenesten bliver forbudt i London. Uber kan dog anke sagen.

Uber har 21 dage til at anke afgørelsen (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Beboere og besøgende i London må muligvis undvære den omstridte kørselstjeneste Uber snart.

Selskabet er blevet frataget sin licens til at operere i London, oplyser transportmyndigheder i den britiske hovedstad.

Det skyldes blandt andet bekymringer over sikkerheden og den måde, selskabet foretager baggrundstjek af dets chauffører, skriver nyhedsbureauet AP.

- Ubers tilgang og adfærd demonstrerer en mangel på virksomhedsansvar i forhold til en række spørgsmål, der potentielt har konsekvenser for den offentlige sikkerhed, meddeler Transport for London.

Også software, der kan bruges til at forhindre, at myndighederne får fuld adgang til app'en, er en medvirkende årsag til, at Uber nu står til at miste licensen.

Londons borgmester, Labour-manden Sadiq Khan, siger i en udtalelse, at han støtter beslutningen om at fratage den omstridte kørselstjeneste licensen.

- Alle transportselskaber skal spille efter reglerne, siger Khan.

Ubers chauffører kan dog fortsat fragte passagerer rundt i Londons gader nogle uger endnu.

Selskabets nuværende licens udløber ved udgangen af denne måned, og Uber har desuden 21 dage til at anke afgørelsen. I mellemtiden har selskabet lov at fortsætte driften i den britiske hovedstad.

Ubers app bruges af omkring 3,5 millioner passagerer i London. Selskabet har 40.000 chauffører, der kører i hovedstadens gader.

I flere lande har Uber mødt modstand fra fagforeninger og traditionelle taxiselskaber, der mener, at kørselstjenesten opererer i strid med reglerne. I Danmark har retten bestemt, at det er ulovligt at køre Uber, og tidligere Uber-chauffører er blevet idømt bøder.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter