Ude i kulden: Selskaber stopper samarbejdet med skandaleramt britisk prins

Prins Andrew er kommet yderligere i problemer på grund af sit venskab med pædofili-anklaget finansmand.

Den britiske prins Andrew er på forsiden af en lang række britiske aviser i dag som følge af en skandalesag. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Den britiske prins Andrew er kastet ud i et voldsomt stormvejr efter et tv-interview i weekenden.

Her blev han blandt andet konfronteret med beskyldninger om, at han havde haft sex med en 17-årig pige, som var et af Jeffrey Epsteins ofre.

Det ser nu ud til at få konsekvenser for et entreprenør-projekt, som prinsen står bag.

Her har en række selskaber og velgørenhedsorganisationer fået fjernet deres logoer fra hjemmesiden, mens tidligere samarbejdspartnere forsøger at lægge afstand til prinsen, skriver Reuters.

Samtidig melder flere virksomheder, at de ikke forlænger samarbejdet med prinsens organisation.

Derudover arbejder elever på Huddersfield Universitet på at få afsat prinsen fra positionen som æresrektor på universitetet, beretter BBC.

- Ude i kulden, lyder opsummeringen på forsiden af avisen Daily Mail. Avisen er langt fra den eneste, der har prinsen på forsiden i dag i kølvandet på det meget omtalte interview med BBC i lørdags.

Her svarede prinsen på spørgsmål om sit venskab med milliardæren Jeffrey Epstein, men også om kvinden Virginia Roberts, der har sagt, at hun blev tvunget til at have sex med den britiske prins tre gange over en periode på 13 år.

Herunder i 1999, da hun var 17 år gammel.

Prins Andrew, som er dronning Elizabeths tredje barn, afviser kategorisk beskyldningerne.

Sagen ruller videre

Den skandaleramte finansmand Jeffrey Epstein begik selvmord i sin fængselscelle tilbage i august, mens han afventede en retssag, hvor han var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger.

Anklager, der kunne have sendt ham bag tremmer i op mod 45 år.

I lørdagens interview sagde prinsen, at han fortrød, at han bevarede sit venskab med Epstein, selv om finansmanden i 2008 indgik et forlig i en rufferisag om prostitution af en pige under 18 år.

Prinsen slap ikke godt fra interviewet, og siden er der også kommet beskyldninger om racistiske udtalelser fra prinsens side - noget som Buckingham Palace afviser blankt.

Reuters rapporterer, at skandalen er eskaleret siden lørdagens "katastrofale tv-interview", hvor prinsen kritiseres for ikke at udvise medfølelse for Epsteins ofre.

  • En lang række britiske aviser skriver i dag om den 59-årige britiske prins og hertug.
  • "Voksende race-skænderi lægger pres på Andrew", skriver The Evening Standard.
  • Hos Metro spørger man, om hertugen skal for retten i USA.
  • The Independent bringer beskyldningerne om, at prinsen har talt racistisk.
  • The Times har fokus på, at prinsen mister investorer.
1 / 5

Samtidig kom der i dag en ny udvikling i sagen om Epstein. Her blev to ansatte i fængslet, hvor rigmanden begik selvmord, sigtet i forbindelse med hans død.