Udenrigsministeriet advarer danskere i Barcelona

Demonstrationer og uroligheder i Barcelona påvirker flytrafik.

Udenrigsministeriet advarer danskere i Barcelona. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)

Der er i øjeblikket store uroligheder i Barcelona, hvor demonstrationer blokerer for trafikken og giver forsinkelser i blandt andet flytrafikken.

Derfor advarer Udenrigsministeriet nu danskere, der befinder sig i byen om at være opmærksomme og følge myndighedernes anvisninger.

Urolighederne er opstået, efter at ni tidligere catalanske separatistledere i dag blev idømt fængselsstraffe på mellem ni og 13 år. Blandt dem var Cataloniens tidligere vicepræsident Oriol Junqueras.

Samtidig har Spaniens højesteret for anden gang udstedt en europæisk arrestordre på Cataloniens ekspræsident Carles Puigdemont.

  • Folk går på motorvejen på vej til lufthavnen i Barcelona. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)
  • (Foto: QUIQUE GARCIA © Scanpix)
  • (Foto: Jon Nazca © Scanpix)
  • (Foto: TONI ALBIR © Scanpix)
  • (Foto: lluis Gene © Scanpix)
1 / 5

Puigdemont stod tilbage i 2017 i spidsen for den spanske region Catalonien, som forsøgte at løsrive sig fra resten af Spanien.

Carles Puigdemont siger her i eftermiddag, at det her er endnu et eksempel på undertrykkelsen og hævnen mod det catalanske folk.

- Ved at dømme dem, dømte de også de mere end to millioner, der gik på gaden og stemte. Det er ikke en kriminel handling. At stemme er ikke en kriminel handling.

- Vi har ikke anden udvej end at reagere. Vi skal mobilisere os og få vores stemmer hørt. Der er mange måder at gøre det på. Men det skal altid være demokratisk og ikke-voldeligt, siger Puigdemont.

Den 1. oktober 2017 udløste en ulovlig afstemning om catalansk uafhængighed store demonstrationer fra befolkningens side.

Og det er afviklingen af den afstemning, som de 12 dømte catalanske politikere og politiske ledere i dag dømmes for.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter