Tema Terrorangreb i Spanien

Udenrigsministeriet: To danskere er lettere såret i Barcelona

To danske statsborgere er lettere såret.

Hvis du er dansker i Barcelona eller er på vej dertil, så hold øje med de lokale myndigheders udmeldinger. (Foto: STRINGER © Scanpix)

To danskere er ifølge udenrigsministeriet blevet såret ved dagens formodede terrorangreb i Barcelona. Det oplyser Rene Dinesen, chef for udenrigsministeriets borgerservice til DR Nyheder.

Begge danskere er lettere tilskadekomne.

Udenrigsministeriet vil ikke bekræfte, om den ene af de lettere sårede danskere er Claus Vallø, som DR Nyheder har været i kontakt med:

- Jeg bliver snittet på anklen, og så vender jeg mig om og kan se, at der ligger fire mennesker, som er blevet ramt af bilen. Jeg fik et lille sår på anklen, men det er det eneste. Jeg ser, at den fortsætter ned ad Ramblaen og hører folk skrige, fortæller Claus Vallø.

Det skal du gøre, hvis du er dansker i Barcelona

Rene Dinesen, chef for udenrigsministeriets borgerservice, har flere råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis man er dansker i Barcelona.

- Første råd er at følge de lokale myndigheders anvisning. Vi har lige tweetet den Twitter-bruger, vi opfordrer danskere til at holde øje med. De skriver på både på spansk og engelsk og opdaterer ofte, siger Rene Dinesen.

Noget, som både udenrigsministeriets borgerservice, men også pårørende i Danmark ifølge Rene Dinesen har rigtig stor gavn af, er at man informerer sine pårørende, hvis man er okay. Hvis man er i nød opfordrer Rene Dinesen til, at man ringer til udenrigsministeriets borgerservice. De kan fanges på +45 33 921 112.

- Hvis man nu er i området, så send lige en sms hjem og skriv, at du er okay, siger Rene Dinesen og tilføjer:

- Det betyder, at de, som er okay, ikke skal ringe til os og dermed ikke blokerer vores telefonlinjer. Her i vores 24/7-center fokuserer vi på de, som er i nød.

Derudover er der ifølge Rene Dinesen en række forholdsregler, man skal overholde:

- Lige nu skal man holde sig indendøre. Både Ramblaen og den offentlige transport er pt. lukket, siger Rene Dinesen.

Hvis man står og skal rejse til Barcelona inden for den nærmeste fremtid, kan man ifølge Rene Dinesen stadig godt tage afsted.

- Det er bestemt ikke sådan, at vi har grundlag for at sige, at man ikke skal rejse til Barcelona. Man skal bare være indstillet på at holde mere øje med meldinger fra de lokale myndigheder, end man plejer, også kan der være noget af infrastrukturen, som er påvirket, siger Rene Dinesen.