Udenrigsministeriet: Forlydender om dræbte og sårede danskere i Sri Lanka

Der er muligvis danske ofre i Sri Lanka, meddeler Borgerservice.

Kirken St. Anthony's Shrine i Colombo, hvor en af eksplosionerne fandt sted. (Foto: © DINUKA LIYANAWATTE, Scanpix)

Danskere kan være blandt de dræbte og tilskadekomne i Sri Lanka, meddeler Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Seneste melding er, at vi desværre har fået oplysninger om, at der er danskere blandt de omkomne og sårede. Vi har ikke fået det bekræftet, så det arbejder vi på at få, siger Ib Petersen, der er centerchef i Borgerservice, til DR.

Hvor mange danskere, der efter forlydenderne er kommet til skade, kan han ikke oplyse, men der er med centerchefens ord tale om "meget få", selvom der er mange danske rejsende i Sri Lanka.

Rejsende skal kontake pårørende

Ib Petersen kan ikke oplyse, hvor oplysningerne stammer fra, men offentligheden vil blive holdt orienteret løbende.

Der er sendt meddelelser ud via Borgerservices rejseapp, der opfordrer rejsende i Sri Lanka til at følge de lokale myndigheders anvisninger samt at informere sine pårørende om sin situation.

Pårørende i Danmark kan kontakte Borgerservice på telefon 33 92 11 12, hvis man har spørgsmål.

Statsministeren er 'dybt berørt'

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har reageret på Udenrigsministeriets forlydender om, at der muligvis er danskere blandt dem, der er kommet til skade i det sydasiatiske land.

- Dybt berørt over, at det nu også forlyder, at danskere er blandt ofrene for angrebene i Sri Lanka. @UMborgerservice følger udviklingen tæt, men kan ikke bekræfte yderligere på nuværende tidspunkt, skriver han på Twitter.

Sri Lanka er i dag blevet ramt af en række eksplosioner, der har krævet over 200 dødsofre. Eksplosionerne har været rettet mod kirker og hoteller rundt om i landet.

Udenrigsministeren: Tilsyneladende religiøst motiv

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fordømmer angrebene og udtrykker sin medfølelse med de pårørende.

- Forfærdelige angreb i Sri Lanka. Tilsyneladende religiøst motiveret. Min stærkeste fordømmelse af denne terrorhandling. Forfærdet over forlydender om involverede danskere. Mine tanker er hos de pårørende. #dkpol, skriver han på Twitter.

Ingen har endnu påtaget sig skylden for angrebene.