Udenrigsministeriet til danskere i Portugal: Ring hjem, hvis du er ok efter skovbrand

De næste tre dage er der landesorg i Portugal efter den dødelige skovbrand, oplyser den portugisiske regering.

Knap 700 brandfolk og 215 slukningskøretøjer er blevet sat ind for at få kontrol over flammerne, mens 360 soldater er blevet indsat for at bistå indsatsen. (Foto: Patricia de melo Moreira © Scanpix)

Mindst 61 liv er gået tabt i den voldsomme skovbrand i Portugal, lyder den seneste melding.

Endnu er der ingen meldinger om, at danskere skulle være blandt de omkomne, men Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at de følger situationen tæt.

Herover kan du se levende billeder af branden.

Danskere, der befinder sig omkring Leiria-distriktet i den centrale del af Portugal, opfordres desuden til at tage kontakt til deres pårørende, hvis de er ok.

Det skriver Udenrigsministeriets Borgerservice - som danskere i området, der har brug for assistance, kan kontakte på telefonnummer +45 3392 1112 - på Twitter.

Lokale beboere i landsbyen Torgal, tæt ved Castanheira de Pera, dækker deres mund og næse for ikke at indånde røgen fra skovbranden. (Foto: Patricia de melo Moreira © Scanpix)

Branden brød ud lørdag eftermiddag. Politiet i Portugal mener, at et lyn har slået ned i et træ, hvorefter ilden har spredt sig.

Det er særligt i nærheden af byerne Figueiro dos Vinhos, Castanheira de Pera og Pedrogao Grande i Leiria-distriktet, at branden hærger.

Som følge af branden og de mange omkomne har den portugisiske regering meldt ud, at der vil være tre dages landesorg i Portugal fra i dag og frem til tirsdag.

En stor del af de omkomne mistede livet, da de forsøgte af undslippe flammerne i deres biler.

Portugals premierminister, Antonio Costa, har kaldt branden for "den største tragedie, vi har været vidne til i Portugal i mange år". (Foto: Patricia de melo Moreira © Scanpix)