Udmagret isbjørn søger mad i landsby: Er hundredvis af kilometer fra hjemmet

Det er ikke første gang, en russisk isbjørn vandrer sydpå i jagten efter føde.

Isbjørnen blev søndag spottet i den russiske by Norilsk. (Foto: IRINA YARINSKAYA © Scanpix)

En isbjørn på gaden i industribyen Norilsk i det nordlige Sibirien er et sjældent syn.

Faktisk er det fyrre år siden, en isbjørn sidst har forvildet sig så langt sydpå, indtil for ganske nyligt. Søndag fik flere af byens borgere sig nemlig lidt af et chok, da en sultende isbjørn strejfede rundt i byens gader, skriver The Guardian.

Billeder viser blandt andet, hvordan bjørnen søger efter noget at spise i en kæmpe bunke skrald. Ifølge en lokal dyrelivsekspert, Oleg Krashevsky, sulten, udmattet og udmagret.

- Den vandrer rundt i byen og leder efter mad næsten uden at lægge mærke til mennesker og biler, siger han til CNN. Han tilføjer, at det også er muligt, at isbjørnen simpelthen er faret vild.

Se billederne af isbjørnens færden omkring i Norilsk:

  • (Foto: IRINA YARINSKAYA © Scanpix)
  • (Foto: Stringer . © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • (Foto: STRINGER © Scanpix)
1 / 8

Kan skyldes temperaturstigninger

Isbjørnen hører normalt til ved Karahavet, der er en del af det arktiske hav, knap 500 kilometer fra Norilsk, og ses derfor ikke normalt på så sydlige breddegrader.

Men stigende temperaturer har fået bjørne til at vandre længere og længere væk fra deres naturlige habitat i søgen efter føde.

Tidligere i år måtte et område langt oppe i det nordlige Rusland erklære nødtilstand, efter en flok sultne isbjørne invaderede private boliger i en lille landsby i deres jagt på mad.

Direktør for World Wildlife Fund's russiske kontor, Dmitry Gorshko, udtaler til The New York Times, at temperaturerne i netop den Arktiske region stiger dobbelt så hurtigt som gennemsnitstemperaturen i resten af verden.

- Det er ikke normalt at se isbjørne så langt sydpå. Men usædvanlige situationer opstår, når de mangler føde og is, lyder det fra Dmitry Gorshko.

Et hold specialister er nu kaldt til Norilsk for at tilse isbjørnen og medicinere den om nødvendigt. Derefter skal de vurdere, hvad der nu skal ske med isbjørnen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk