'Udrenset' nordkoreaner dukker op ved Kims side

En sydkoreansk avis skrev, at atomforhandler var sendt i arbejdslejr som straf.

Kim Yong-chol havde et tæt parløb med den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, under atomforhandlingerne. (Foto: pool © Scanpix)

Nordkoreas chef for atomforhandlingerne med USA, Kim Yong-chol, blev i sidste uge sendt i arbejdslejr af en sydkoreansk avis.

Men i dag har lokale medier i Nordkorea bragt billeder af chefforhandleren i selskab med diktator Kim Jong-un til en koncert i går.

Avisen Chosun Ilbo skrev på baggrund af en unavngiven kilde, at Kim Yong-chol var sendt på ideologisk genopdragelse og hårdt arbejde som straf for det fejlslagne topmøde mellem Kim Jong-un og USA's præsident, Donald Trump, i Hanoi i Vietnam i februar.

Andre nordkoreanske topfolk var blevet henrettet i en decideret udrensning efter fiaskoen, skrev avisen.

Det nye billede beviser ikke, at Kim Yong-chol, der er tidligere spionchef, aldrig har været sendt i arbejdslejr, skriver BBC. Men han er der i hvert fald tilsyneladende ikke mere.

Sydkoreanske medier og myndigheder har en lang tradition for unøjagtige rapporter om tilstanden i det ekstremt lukkede naboland.

I 2013 rapporterede avisen bag det seneste scoop, Chosun Ilbo, at en kvindelig kunstner, Hyon Song Wol, der blev beskrevet som Kim Jong-uns ekskæreste, var blevet henrettet offentligt sammen med adskillige andre kunstnere på grund af en sexskandale.

Senere viste det sig, at Hyon Song Wol i høj grad var i live. Hun blev senere indsat i en fremtrædende stilling i Kim Jong-uns regering.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk