Ugens tilbud: Kom med indenfor i mexicansk præsidentfly

Mexico har fået en socialistisk præsident, som vil flyve rutefly. Nu er forgængerens Dreamliner sat til salg.

Det er stadig uklart hvad prisen bliver på det mexicanske præsidentfly, en Boeing 787 Dreamliner, som blev indkøbt for omkring en milliard kroner for et par år siden, og nu er sat til salg.

Til gengæld står det klart at den velhavende køber får mulighed for at rejse behageligt, som man kan se af videoen herover.

Flyet, som netop er sendt til USA til klargøring, kan flyve i op til 20 timer, eller mere end en tredjedel af jordens omkreds, uden mellemlanding.

Bagerst har det plads til 250 af køberens nærmeste venner. Men det unikke er suiten forrest, som gør flyet mere luksuriøst end den amerikanske Air Force One, ifølge den mexicanske præsident, Andres Manuel Lopez Obrador.

Her er det blandt andet muligt at få en uforstyrret nats søvn i dobbeltsengen, gå i bad og gøre sit morgentoilette ved badeværelsets granitbord. Flyet er også udstyret med en restaurant.

Og så er der masser af status knyttet til at eje flyet, lover den mexicanske præsident, som vil sælge det som del af sit valgløfte om at flyve med rutefly på sine rejser.

- Hvis du vil købe det, vil jeg personligt aflevere det til dig. Vi laver en ceremoni og så skal du rejse i et meget vigtigt fly. Det handler ikke kun om prisen - det handler om berømmelsen, sagde præsidenten ifølge The Guardian i sidste måned.