Tema Krigen i Syrien

Ukraine: Cyberangreb mod lufthavn kom fra Rusland

Cyberangreb mod Kijevs største lufthavn omfattede også system, der bruges af flyveledere.

Angrebet blev opdaget hurtigt i lufthavnens system, og at det ikke havde nået at forrette skader, fortæller ukrainsk talsmand. (Foto: Pawel Kopczynski © Scanpix)

Et cyberangreb mod Kijevs vigtigste lufthavn blev udført fra en server i Rusland, siger en talsmand for Ukraines militær, mens eksperter fra landets data-krisecenter, Cert-Ua, advarer om, at de venter yderligere cyberangreb.

Cyberangrebet blev sporet i en computer i den vigtigste lufthavn, Borispil, i sidste uge. Det netværk, som blev udsat for angreb, omfatter det, som bruges af flyvelederne i lufthavnen.

- Serverens kontrolcenter, hvor angrebet kom fra, ligger i Rusland, siger den militære talsmand Andri Lisenko.

Han tilføjer, at angrebet blev opdaget hurtigt i lufthavnens system, og at det ikke havde nået at forrette skader.

/ritzau/Reuters

  • USA siger, at Rusland skal indstille sin støtte til de prorussiske oprørere i den østlige del af Ukraine. Denne støtte destabiliserer ifølge USA Ukraine.
  • Forud for mødet i Kaliningrad havde USA's præsident, Barack Obama, talt i telefon med præsident Vladimir Putin om krisen i Ukraine.
  • Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, mødes senere i denne uge med sin russiske kollega, Sergej Lavrov, i Zürich i Schweiz for at tale mere om Ukraine og krisen i Syrien.