Ukraine får enhedsregering tirsdag

Parlamentsformand bliver midlertidig præsident. Ny national enhedsregering skal regere Ukraine frem til snarligt valg.

Demonstranter i Kijev. (Foto: YANNIS BEHRAKIS © Scanpix)

Formanden for Ukraines parlament, Oleksander Turtjinov, siger, at parlamentarikerne senest tirsdag skal være nået frem til en aftale om dannelse af en national enhedsregering.

Den midlertidige enhedsregering skal styre landet frem til et snarligt valg, som angiveligt bliver den 25. maj.

Parlamentsformand overtager

Meddelelsen om den nye regering kommer dagen efter, at parlamentet ved en afstemning afskedigede præsident Viktor Janukovitj.

Parlamentsformand Oleksander Turtjinov overtager midlertidigt præsidentens pligter og beføjelser. Det har parlamentet besluttet ved en afstemning søndag.

Oleksander Turtjinov regnes som Julia Timosjenkos nærmeste allierede og tilhører de nationalliberale.

Regeringsmedlemer skal retsforfølges

De ukrainske myndigheder udstedte tidligere søndag anholdelsesordrer på to tidligere regeringsmedlemmer, som skal retsforfølges for forbrydelser mod befolkningen.

Den tidligere skatteminister Oleksander Klimenko og en tidligere vicejustitsminister, Viktor Pshonka, vil blive retsforfulgt, hedder det i en erklæring fra den fungerende indenrigsminister, Arsen Avakov.

Familieudflugt til præsidentboligen

Den afsatte præsidents private luksusbolig på en kæmpe grund, der blandt andet havde egen golfbane og en zoologisk have, er blevet overtaget af myndighederne.

Lørdag fik offentligheden adgang til boligen, mens Janukovitj menes at være flygtet til den prorussiske østlige del af landet. Tusindvis af borgere mødte op for at se den overdådige, forladte bolig, der ligger omkring 15 kilometer fra Kijev

/ritzau/Reuters/DR Nyheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk