Ukraine ramt af angreb flere steder i landet: 'Vi har ærligt talt ventet på, det skulle ske'

Angrebene har ramt i flere større byer, og to personer er dræbt i Zaporizjzja.

(Foto: © Louise Brodthagen, DR)

Ukraine er i dag blevet blevet ramt af russiske luftangreb over hele landet. Det bekræfter de lokale myndigheder i flere af landets regioner på beskedtjenesten Telegram

Der har været eksplosioner i flere regioner, og blandt andet skulle byerne Odesa, Tjerkasy, Mykolajiv, Zjytormyr og Kryvyj Rih være ramt. I Odesa har et missil ifølge myndighederne ramt en rørledning, hvorfor hele byen i øjeblikket er uden vand.

I Zaporizjzja er to personer bekræftet dræbt.

I hovedstadsregionen, Kyiv, bekræfter guvernøren, at luftforsvaret er aktiveret som følge af et angreb, men umiddelbart meldes der ikke om nedslag i byen.

- Det her er desværre helt som ventet og følger det mønster, vi har set de seneste par måneder fra russisk side, hvor der bliver indledt et massivt missilangreb mod hele landet, som oftest har resulteret i både dræbte civile, men også tæt på uoprettelig skade mod den civile infrastruktur, siger DR's reporter i Kyiv Louise Brodthagen,

  • DR's reporter i Kyiv, Louise Brodthagen, har søgt tilflugt på en metrostation. Hun fortæller, at flere end sædvanligt strømmer til, mens luftalarmen lyder. (Foto: © Louise Brodthagen Jensen Web og Mobil, DR)
  • DR's reporter i Kyiv, Louise Brodthagen, har søgt tilflugt på en metrostation. Hun fortæller, at flere end sædvanligt strømmer til, mens luftalarmen lyder. (Foto: © Louise Brodthagen, DR)
1 / 2

Hun har søgt tilflugt i en metrostation i det centrale del af byen. Og advarslerne om det igangværende angreb er taget alvorligt, for der er mærkbart flere mennesker end normalt, fortæller hun.

Forventet angreb

Noget tyder på, at de russiske angreb også denne gang har været rettet mod den civile infrastruktur i Ukraine, der står på tærsklen til vinter.

- Allerede nu er der meldinger fra Ukrenergo (statsligt energiforsyningsselskab, red.) om, at det også er tilfældet i dag, men vi kender endnu ikke omfanget af det, siger Louise Brodthagen.

- Det er knap to uger siden sidste omfattende angreb mod hele landet, så vi har ærligt gået og ventet på, at det ville ske. Det har slet ikke været et spørgsmål om 'hvis', men mere et spørgsmål om 'hvornår', og det lader så til at være i dag, siger Louise Brodthagen fra Kyiv.

Luftalarmen i Kyiv by og flere andre steder er afblæst igen.