Ukraine: Seks ukrainske soldater dræbt i bagholdsangreb

Det ukrainske forsvarsministerium siger, at der var tale om "et bagholdsangreb" på en panserkolonne.

Ukrainske soldater er blevet slået ihjel ved Kramatorsk i Østukraine, oplyser det ukrainske forsvarsministerium. Her ses soldater uden for byen. (Foto: IGOR KOVALENKO © Scanpix)

Seks ukrainske soldater er dræbt og otte er såret, efter angreb begået af separatister nær den østlige by Kramatorsk, oplyser Ukraines forsvarsministerium.

Det ukrainske forsvarsministerium siger, at der var tale om "et bagholdsangreb" på en panserkolonne, der blev beskudt ved en bro.

- To blev dræbt, da en pansret bil blev ramt, og fire andre blev dræbt under en efterfølgende skudveksling. Otte blev såret, hedder det.

30 mand angreb

Ifølge forsvarsministeriet deltog omkring 30 mand i angrebet på kolonnen, og de var i besiddelse af tunge våben.

Der har været relativ ro i området i de seneste døgn, men ifølge Itar-Tass blev den selvbestaltede guvernør i den ukrainske region Lugansk, Valerij Bolotov, tidligere tirsdag udsat for et drabsforsøg.

Det oplyser en presserepræsentant for Folkets Republik i Lugansk til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Bolotov har skudsår. Der er ingen meldinger om, at han skulle være død.

Ukrainsk operation i øst

Ukrainske sikkerhedsstyrker med kamphelikoptere og pansrede mandskabsvogne begyndte tidligere på måneden en operation, der har til formål at fordrive prorussiske separatister fra besatte offentlige bygninger i en række byer i det østlige Ukraine.

Operationen er koncentreret omkring oprørshøjborgen Slavjansk og andre byer i Donetsk-regionen.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk