Ukraineaftale: Våbenhvile skal træde i kraft inden 48 timer

Inden 48 timer skal der være indgået en våbenhvile for det østlige Ukraine. Det er Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig enige om.

Ruslands Putin, Frankrigs Hollande, Ukraines Porosjenko og Tysklands Merkel har aftalt, at der inden 48 timer skal være våbenhvile i det østlige Ukraine. (Foto: © Vasily Fedoseko, Scanpix)

Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig har afsluttet fredsmødet i Minsk i Hviderusland med enighed om at der skal være indgået en våbenhvileaftale inden 48 timer, skriver det russiske nyhedsbureau RIA.

Iifølge amerikanske CNN bliver der angiveligt tale om 'tilbagetrækning af alle tunge våben og etablering af en demilitariseret zone'. Der menes også at være en plan for Donbass-områdets fremtidige status.

Under separatisternes kontrol

Donbass omfatter regionerne Donetsk og Lugansk, som i vid udstrækning er under prorussiske separatisters kontrol.

I september sidste år underskrev Ukraine og Rusland en aftale om en våbenhvile, men den blev brudt efter få timer, og den seneste måned har været særdeles blodig i det østlige Ukraine med fortsatte artilleriangreb.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, har hele natten siddet i møde med Ukraines præsident Porosjenko og Ruslands præsident Putin.

/DR Nyheder/