Ukraines ambassade i København har modtaget blodig pakke: 'Spild ikke jeres tid og penge på frimærker'

Ukrainske ambassader over hele Europa har de seneste dage modtaget pakker med afskårne dyreøjne.

Den ukrainske ambassade i Danmark, der ligger i det centrale København, har modtaget en blodig pakke. (Foto: © Claus bech, fotograf@clausbech.dk)

- Pakken ligner de andre pakker, som er modtaget af ukrainske ambassader i andre lande, lyder det i et skriftligt svar fra Ukraines ambassade til DR.

Også ambassaden i Rumænien har modtaget en lignende pakke.

Ukrainske ambassader over hele Europa har i de seneste dage modtaget blodige pakker med posten. I nogle har der været afskårne øjne fra eksempelvis grise og køer, som var gennemvædet af ildelugtende væsker.

- Med dette i baghovedet, så har vi videregivet den (pakken red.) til de relevante myndigheder med henblik på en indholdsanalyse, skriver den ukrainske ambassade, der understreger, at de forventer en passende efterforskning fra dansk side.

Københavns politi bekræfter overfor DR Nyheder, at de har modtaget en anmeldelse på sagen, men kan ikke tilføje yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, mener at forsendelserne med dyreøjne eller sprængstof handler om at sprede frygt. (Foto: © CINDY LIU)

Terror og trusler

Ingen har endnu taget skylden for at sende de blodige pakker til ambassaderne, men det ukrainske udenrigsministerium mener, at der er tale om en 'nøje planlagt aktion'.

- Vi har grund til at tro, at der er tale om en nøje planlagt aktion, der handler om terror og trusler mod Ukraines ambassader og konsulater, lød det tidligere fra udenrigsminister Dmytro Kuleba, som har spekuleret i, at Rusland står bag.

Efter dagens pakker til Rumænien og Danmark henvendte Dmytro Kuleba sig direkte til gerningsmændene.

- Jeg beder jer om at slappe af og ikke spilde jeres tid og penge på frimærker. I vil aldrig opnå noget på den her måde, siger han.

Spanske politifolk sikrer området omkring den ukrainske ambassade i Madrid d. 30. november. I sidste uge eksploderede en brevbombe ved den ukrainske ambassade i Madrid. Den gik af i baghaven, og en sikkerhedsvagt på ambassaden kom lettere til skade. (Foto: © OSCAR DEL POZO, AFP or licensors)

Brevbomber i Spanien

I sidste uge eksploderede en brevbombe ved den ukrainske ambassade i Madrid. Den gik af i baghaven, og en sikkerhedsvagt på ambassaden kom lettere til skade.

Det var én af i alt seks brevbomber, som er blevet sendt den seneste tid i Spanien, blandt andet til landet premierminister Pedro Sanchez og den amerikanske ambassade.

Spanske myndigheder efterforsker nu sagen om en mulig terrorhandling, og så sent som i går rapporterede nyhedsbureauet Reuters, at spansk politi havde opsnappet yderligere tre breve med dyreøjne, som var adresseret til Ukraines ambassade i Madrid og konsulaterne i Barcelona og Malaga.

Det ukrainske udenrigsministeriums talsmand, Oleg Nikolenko, sagde i går, at der nu er 21 sager fordelt på 12 lande. Nu kan Danmark og Rumænien også slutte sig til gruppen.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har beordret sikkerheden ved landets ambassader og konsulater skærpet, og Ukraine har opfordret udenlandske regeringer til at garantere beskyttelsen af landets ambassader og konsulater i udlandet.

Det er blandt andet Ungarn, Holland, Polen Kroatin, Østrig og Italien, som også har modtaget de blodige pakker med dyreøjne.