Ukraines præsident til Nato: Vi er klar til at forhandle med Rusland

Ifølge den nyvalgte præsident, Volodimir Zelenskij, går vejen frem for Ukraine gennem Europa og Nato.

(Foto: Francois Lenoir /Scanpix © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Ukraines nye præsident, Volodimir Zelenskij, siger, at han er klar til at forhandle med Rusland for at få løst en militær konflikt i Østukraine.

Men han vil holde fast i den tidligere regerings mål: At Ukraine en dag bliver medlem af Nato.

Det siger Zelenskij tirsdag under et besøg i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Her mødes han med generalsekretær Jens Stoltenberg.

- Vi er klar til at implementere Minsk-aftalen. Vi skal dog først være i stand til at forsvare os selv og styrkes både økonomisk, politisk og militært, lød det fra den tidligere tv-stjerne, der vandt præsidentvalget i april og overtog posten fra Petro Petrosjenko. 

Ukraine skal forblive på "vejen, der fører til Europa og euroatlantisk integration" fremhæver han.

Zelenskij siger, at et af hans vigtigste mål som præsident bliver at få gennemført en intern reform om sikkerhed, der bringer landet tættere på Nato.

Det er den ukrainske præsidents første besøg i udlandet og i tidligere på dagen mødtes han også med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. I morgen skal han mødes med EU's udenrigschef, Federica Mogherini, og formand for Europa-Rådet, Donald Tusk. 

Hans kommentar ventes at berolige vestlige regeringer, der har brugt mange politiske kræfter og penge på at hjælpe Ukraine.

/ritzau/Reuters/DR Nyheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk