Ukrainske styrker er gjort kampklare ved Krim

FN's Sikkerhedsråd samles torsdag for at drøfte den spændte situation mellem Rusland og Ukraine.

Ordren kommer, efter russerne har beskyldt Ukraine for at være involveret i et "terrorangreb" på Krim. (Foto: © GLEB GARANICH, Scanpix)

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, har givet ordre til, at landets hær skal være kampklar ved Krim-halvøen ved grænsen til de oprørskontrollerede områder i den østlige del af landet.

Porosjenkos ordre kommer efter, at den russiske præsident, Vladimir Putin, har beskyldt Ukraine for at være involveret i et "terrorangreb" på Krim, som i marts 2014 blev annekteret af Rusland.

Den ukrainske præsident siger, at han ønsker direkte forhandlinger med præsident Putin og flere vestlige ledere, efter at Moskva har beskyldt Ukraine for at være involveret i et "terrorangreb" på Krim.

FN's Sikkerhedsråd samles torsdag for at drøfte den spændte situation mellem Rusland og Ukraine efter anmodning fra Kiev, skriver Reuters.

Torsdag holdt Putin et møde med nationale sikkerhedschefer for at diskutere yderligere sikkerhedsforanstaltninger på Krim.

Den russiske sikkerhedstjeneste FSB fremsatte tidligere på ugen beskyldninger om, at ukrainske agenter stod bag to angreb på Krim, hvor to russere blev dræbt. Styret i Kiev afviser beskyldningerne.

- Det er falske informationer, sagde en talsmand for det ukrainske forsvarsministerium. Han tilføjer, at Rusland "kun er ude efter en årsag til optrappet konflikt".

Putin har sagt, at Ukraine har handlet dumt og kriminelt, og at der ikke er nogen pointe i at holde planlagte møder i forbindelse med fredsprocessen i det østlige Ukraine.

/ritzau/Reuters