UM til danskere: Pas på i Bosnien

Undgå at komme tæt på regeringsbygninger og udvis forsigtighed i Bosnien, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Demonstrationerne i Bosnien får nu Udenrigsministeriet til at advare danskere, der rejser rundt i landet. Her ses en brændende bil i Sarajevo, hvor demonstrationerne har været voldsomme i flere dage. (Foto: © Stringer/Reuters, Scanpix)

Den stigende uro og de voldsomme demonstrationer i Bosnien over de seneste dage får fredag aften Udenrigsministeriet til at advare danskere i landet eller med planer om at tage til landet.

- Det anbefales at udvise forsigtighed, hvor der er større menneskemængder forsamlet, og specielt områder omkring regeringsbygninger bør undgås, skriver ministeriet.

Demonstranter satte fredag ild til en regeringsbygning, og der har været sammenstød mellem dem og politiet. Ifølge det danske ministerium har omkring 100 kvæstede personer været til behandling på hospitalet - endnu er ingen omkommet.

Tre dages uro

Urolighederne opstod i byen Tuzla onsdag, og de har langsomt spredt sig til flere andre bosniske byer - heriblandt hovedstaden Sarajevo.

Det er tredje dag i træk med uroligheder i Bosnien, og de betegnes som de værste siden krigen i Bosnien fra 1992-1995.

Demonstranterne er blandt andet frustrerede over afskedigelser og lukninger af virksomheder, som skyldes landets dårlige økonomi.