Undercover-betjente redder to babyorangutanger

Betjentene aftalte med bagmændene via WhatsApp at købe de to orangutanger for knap 140.000 kroner.

Orangutanger hører hjemme i Malaysia og Indonesien, men de bliver handlet ulovligt over hele Sydøstasien. Her er det dyrearten i Indonesien (Arkivfoto) (Foto: © DARREN WHITESIDE, Scanpix)

To babyorangutanger er blevet reddet af thailandsk politi i en undercover-operation, hvor to betjente lod som om, at de ville købe dyrene for 700.000 baht svarende til knap 140.000 kroner.

Det oplyser thailandske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Via et anonymt tip var politiet blevet gjort opmærksom på en salgsannonce for de truede dyr, der begge er under et år gamle, på nettet.

Betjentene udgav sig derefter som interesserede købere og kontaktede sælgeren via beskedtjenesten WhatsApp.

Det fortæller lederen af afdelingen for vilde dyr ved politiet i Bangkok, Adisorn Noochdumrong.

- De blev enige om at købe de to orangutanger for 700.000 baht og overførte et depositum på 100.000 baht til en bakkonto, der tilhører en thailandsk mand, siger han til AFP.

Undercover-betjentene havde aftalt at hente de to små orangutanger uden for et supermarked i Bangkok 21. december. Her blev dyrene leveret i en taxa.

Taxachaufføren blev anholdt, men er siden blevet løsladt, fordi myndighederne vurderer, at han ikke har noget med smuglerbanden at gøre.

Det fortæller politibetjent Anothorn Srithongbai.

- Hvad angår den egentlige smugler, så bliver det stadig efterforsket, siger han.

Orangutanger hører hjemme i Malaysia og Indonesien, men de bliver handlet ulovligt over hele Sydøstasien til enten private zoologiske haver eller som kæledyr.

Thailand har længe fungeret som transitland for indsmuglede vilde dyr og planter, der skal videre til større markeder i Vietnam og Kina.

/ritzau/