Underhuset stemmer for at forhindre brexit uden en aftale

Det britiske parlament stemmer for en lov, der skal forhindre, at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Står det til det britiske Underhus, skal premierminister Theresa May anmode EU om endnu en udsættelse af brexit. (Foto: © MARK DUFFY, Ritzau Scanpix)

Det britiske Underhus stemmer for en lov, der skal tvinge premierminister Theresa May til at bede EU om en udsættelse af brexit og forhindre et brexit uden en aftale.

Forslaget er vedtaget lidt over midnat natten til torsdag med 313 stemmer for og 312 stemmer imod.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget går dermed videre til Overhuset, som skal stemme om en endelig godkendelse af loven. Ifølge nyhedsbureauet AFP skal Overhuset stemme om lovforslaget torsdag.

Selv om loven skulle blive vedtaget, vil det dog ikke tvinge EU til at give briterne endnu en udsættelse af brexit.

Ophævelse af udsættelsen

Ifølge den britiske finansminister, Philip Hammond, vil Storbritannien anmode EU om en udsættelse, som giver briterne mulighed for at forlade EU så snart en brexitaftale er vedtaget.

- Det vigtige er nu, at der i enhver udsættelse fra EU er en absolut sikkerhed for, at så snart, der er indgået en aftale, kan vi ophæve udsættelsen, siger Hammond ifølge Reuters.

- Det handler mindre om længden af udsættelsen og mere om den mekanisme, der kan afslutte udsættelsen, når der er indgået en aftale.

Underhuset nedstemte tidligere onsdag aften et forslag, der skulle sikre, at Storbritannien senest forlader EU den 22. maj.

Forslaget blev nedstemt med 488 stemmer imod og 123 stemmer for.

Den nuværende deadline for brexit er dog allerede den 12. april.

/ritzau/