Ungarn: Flygtninge tvunget ud af tog på vej mod Østrigs grænse

Der opstod kaos, da op mod 300 migranter blev tvunget ud af et tog fra Budapest.

Ungarske politifolk forsøger at forhindre migranter i at flygte, da deres tog stopper i byen Bicske, hvor der er en stor flygtningelejr. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)

Et ungarsk tog med hundredvis af flygtninge om bord, der torsdag var på vej til byer ved grænsen til Østrig, blev stoppet nær landets fire vigtigste flygtningelejre, og migranterne blev tvunget ud af toget, skriver det statslige nyhedsbureau MTI.

Det anslås, at der var op mod 300 flygtninge i toget.

Mange flygtninge gjorde stærk modstand, da de blev tvunget ud af toget og forsøgte at kæmpe sig tilbage til deres pladser, da de øjensynligt ventede på at blive bragt til Østrig eller Tyskland.

Flere forsøgte også at flygte fra politiet, så de ikke blev sendt til de nærliggende flygtningelejre. Men uden held.

Alle migranter vil blive tjekket

Toget forlod østbanegården, Keleti, i Budapest klokken 11.20 (dansk tid) og blev splittet op i flere togstammer, der skulle til byerne Szonbathely og Sopron nær grænsen til Østrig. Et andet tog var på vej til Gyor, som også ligger nær grænsen til Østrig.

De ungarske myndigheder vil ifølge regeringen overholde alle forskrifter i henhold til Schengenaftalen og foretage alle undersøgelser af flygtningenes dokumenter ved grænsen.

Janos Lazar, der er stabschef for den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger, at den kaotiske situation i Budapest skyldes Tysklands kontroversielle budskab til syriske migranter.

Ophævede bevogtning af banegård

Ifølge Ungarn har Tyskland skabt en "bølge af håb" blandt flygtninge fra Syrien, som gør det svært for andre lande at håndtere krisen.

Ungarsk politi ophævede tidligt torsdag bevogtningen af indgangene til Keleti-banegården, og flygtninge strømmede ind i bygningen.

Mange flygtninge var desperat opsatte på at komme om bord i et tog, og nogle forsøgte at få børn og sig selv ind gennem togvinduer.

Hundreder venter på at komme videre

Hundredvis af flygtninge har opholdt sig uden for banegården og gennemførte onsdag flere protestaktioner.

Beslutningen om at lukke banegården for flygtinge blev truffet mandag - kun 24 timer efter, at flygtninge, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, havde fået lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

/ritzau/Reuters