Ungarn lukker banegård for migranter

Ungarn har lukket en central banegård i Budapest, der er fyldt af migranter.

En lille pige går forbi politikæden, der lukker banegården i Budapest af for flygtninge og migranter. (Foto: laszlo Balogh © Scanpix)

I en periode tirsdag formiddag blev den største banegård i Budapest lukket totalt, så ingen tog kørte til eller fra stationen, men den blev senere genåbnet - men uden at migranter fik adgang til bygningen.

- Alle har fået besked på at forlade banegården, hvor hundredvis af migranter forsøgte at komme om bord i tog til Østrig eller Tyskland, skrev AFP's reporter på stedet, efter at omkring 500 migranter - mænd, kvinder og børn - havde forsøgt at komme op i et tog til Wien.

Beslutningen om at lukke banegården for migranter blev truffet kun 24 timer efter, at migranter, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, mandag fik lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

Politiet i Østrig siger, at der mandag ankom et rekordstort antal på 3650 til Wien.

Ingen voldelige sammenstød

Nogle migranter begyndte at skrige, da hundredvis af politifolk og specialudrustede uropolitistyrker, flyttede folkemængden ud af banegården i Budapest tirsdag. Men ingen gjorde modstand, og det kom ikke til voldelige sammenstød.

Adskillige hundreder gik uden for stationen, hvorfra alle tog til Østrig og Tyskland kører. Politiet blokerede banegårdens hovedindgang.

Alene i august kom 50.000 migranter fra navnligt Syrien, Irak og Afghanistan til EU-landet Ungarn. De fleste af migranterne er stærkt opsatte på at komme til Tyskland.

I alt 3650 migranter kom til Wien med tog mandag.

Ungarn bad mandag Tyskland om at tydeliggøre den juridiske situation omkring illegale migranters rejser i EU.

Talsmanden for den ungarske regering, Andras Giro-Szasz, sagde, at Tyskland har tolket reglerne mere lempeligt i forbindelse med flygtninge, der kommer fra Syrien, hvilket har skabt en "bølge af håb" blandt migranterne.

/ritzau